0

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι! Μια υπέροχη πεντανόστιμη συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Ετοιμάσου για την πιο εύκολη νηστίσιμη καρυδόπιτα που η γεύση της θα σε κάνει να ξεχάσεις τους περιορισμούς της νηστείας!

Η νηστεία δεν πρέπει να είναι ο απόλυτος περιορισμός, για αυτό και παρακάτω θα βρεις τα νηστίσιμα υλικά για την καρυδόπιτα ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ για να μην στερείσαι ΤΙΠΟΤΑ!

 Τα υλικά

100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
15γρ ζάχαρη
κγ μπέικιν παουντερ
½ κγ κανέλα
¼ κγ γαρύφαλλο
125 μλ ελαιόλαδο
125 μλ νερό
125 μλ χυμός πορτοκαλιού
1 κγ Ξύσμα πορτοκαλιού 

Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
250 μλ νερό
7μλ χυμό πορτοκαλιού
Μια Φλούδα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο κι το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα (με το μαχαίρι) καρύδια και τις σταφίδες.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του  πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με τα καρύδια.
  5. Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 25 εκτ. (το περνάμε με ελαιόλαδο και αλεύρι).
  6. Βάζουμε τη παχύρευστη ζύμη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180ο C.
  8. Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Κόβουμε ακτινωτά σε κομμάτια την καρυδόπιτα.
  10. Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και όταν χοχλάσει τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  11. Έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι μας σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα.
  12. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
  13. Την σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι από πάνω.

πηγή: petros-syrigos

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE