Καταπληκτικά μπράουνις με φράουλες και επικάλυψη σοκολάτας, που θα ξετρελάνουν όλους!
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπράουνις
125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
340 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αυγά, χτυπημένα
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1\4 κ.γ. αλάτι
400 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
Για την επικάλυψη
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
240 ml κρέμα γάλακτος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου 20×25 εκ. και το βουτυρώνουμε.
- Σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα, τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί φούρνου που έχουμε προετοιμάσει.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε από πάνω τις φράουλες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω από τις φράουλες και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Μετά από 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε τα μπράουνις.
πηγή: giorgostsoulis
Comments