0

Τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στη διαστημική αποστολή «Artemis II», την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η NASA.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η πρώτη γυναίκα, ο πρώτος Αφροαμερικανός και ο πρώτος Καναδός που συμμετέχουν σε αποστολή στη Σελήνη.

Πρόκειται για τους Αμερικανούς αστροναύτες Ράιντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ και Κριστίνα Χάμοκ Κοχ, οι οποίοι συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε διαστημικές πτήσεις, και τον Καναδό αστροναύτη του Καναδικού Οργανισμού Διαστήματος, Τζέρεμι Χάνσεν.

Η αποστολή διαδέχεται τη χωρίς πλήρωμα αποστολή «Artemis I» που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Η εκτόξευση αναμένεται τον Νοέμβριο του 2024 και κατά τη διάρκεια του «Artemis II» οι τέσσερις αστροναύτες θα πετάξουν γύρω από τη Σελήνη για δέκα ημέρες, με τον πύραυλο Space Launch System και το διαστημικό σκάφος Orion.

Στόχος είναι η αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για επόμενες αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης.

Μέσω των αποστολών Artemis, η NASA ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές μακροπρόθεσμες αποστολές ανθρώπινης εξερεύνησης της Σελήνης και τελικά του Άρη.

πηγή: protothema

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE