0

Η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά τις πόρτες της στους επισκέπτες το Δεκέμβριο του 2024. Η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού προχωρά με γοργούς ρυθμούς ώστε να επιτρέψει την επαναλειτουργία του πριν το τέλος του επόμενου έτους, λιγότερο από 6 χρόνια μετά την καταστροφική φωτιά, δήλωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Το εμβληματικό κωδωνοστάσιο του καθεδρικού, το οποίο κατέρρευσε από την φωτιά, θα αρχίσει σταδιακά να επανεμφανίζεται πάνω από το μνημείο μέσα στο 2023, σύμφωνα με τον στρατηγό Jean-Louis Georgelin που είναι υπεύθυνος για το σπουδαίο έργο και μίλησε στο Associated Press.

«Η επιστροφή του κωδωνοστασίου στον παρισινό ουρανό θα είναι κατά τη γνώμη μου το σύμβολο ότι κερδίζουμε τη μάχη της Παναγίας των Παρισίων», δήλωσε.

Το άνοιγμα του ναού στους επισκέπτες, είναι επιθυμία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να γίνει ως το τέλος του 2024, είπε ο Georgelin.

«Η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος να ανοίξω αυτόν τον καθεδρικό ναό το 2024. Και θα το κάνουμε. Παλεύουμε καθημερινά για αυτό και είμαστε σε καλό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Οι γαλλικές Αρχές έχουν κάνει την επιλογή να ξαναχτίσουν το μνημείο του 12ου αιώνα, το αριστούργημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, όπως ήταν.

Παράλληλα, έκθεση με τίτλο «Notre-Dame de Paris: στην καρδιά του εργοταξίου» άνοιξε για τους επισκέπτες την Τρίτη σε υπόγεια εγκατάσταση μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Με δωρεάν πρόσβαση, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης ενώ θα διαθέτει και υπολείμματα από τη φωτιά και έργα τέχνης από τον καθεδρικό ναό, σύμφωνα με το France24.

πηγή: ieidiseis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE