0

Υλικά

 220 γρ. ρύζι γλασέ, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
220 γρ. ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε λίγο νερό
1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1/2 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο κύμινο σε σκόνη
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ντοματόρυζο του μοναχού Επιφάνιου, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην κολλήσει.
  6. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαυροπίπερο, το κύμινο και τον μισό δυόσμο.
  8. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω κλείνουμε με το καπάκι.
  9. Αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και σερβίρουμε.

πηγή: gastronomos

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE