0

«Κόκκινη καρδιά»: ένα τραγούδι από τον δάσκαλο της τάξης τους!
Της Κατερίνας Μυλωνά

«Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω άνθρωπος με Α κεφαλαίο…»… Με αυτό τον στίχο ξεκινάει το τραγούδι για την εθελοντική αιμοδοσία «Κόκκινη καρδιά» που ηχογράφησαν οι μαθητές του τμήματος Ε2 του 4ου Δημοτικού σχολείου Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Τους στίχους έχει γράψει ο δάσκαλός τους, κ. Γαβριήλ Κουλιάκης, τη μουσική υπογράφει η κ. Πηνελόπη Τζανετάκη, η οποία τραγουδάει μαζί με τα παιδιά.

Οι στίχοι γράφτηκαν παλιότερα και φέτος πήραν τη μορφή τραγουδιού, με τη συνεργασία της κ. Τζανετάκη, η οποία δίδασκε πριν χρόνια στο σχολείο και τώρα είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές ενημερώνονται για την εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που στόχο έχουν να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση των παιδιών, να μάθουν να σέβονται τους άλλους και να γίνουν αύριο υπεύθυνοι πολίτες. Ο θεματικός άξονας είναι «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ. Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη», θεματική ενότητα του οποίου είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Ο κ. Κουλιάκης διδάσκει το μάθημα και στα δύο τμήματα της Ε’ τάξης.

Όπως περιγράφουν οι δύο εκπαιδευτικοί, οι μαθητές συμμετείχαν με ζήλο και ενθουσιασμό στην όλη διαδικασία. Στο πλαίσιο του μαθήματος, έγινε μία ενημέρωση από την επισκέπτρια υγείας του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Άννα Πετράκη, η οποία μίλησε στα παιδιά για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στη συνέχεια, η τάξη του κ. Κουλιάκη παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο που δημιούργησαν αλλά και το τραγούδι τους και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Τίτλος του δρώμενου είναι «Εθελοντική αιμοδοσία». Τη χορογραφία ανέλαβαν παιδιά από άλλο τμήμα, όπου ο κ. Κουλιάκης διδάσκει τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η ηχογράφηση έγινε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου σε επαγγελματικό στούντιο με την κ. Τζανετάκη, η οποία παίζει και όλα τα μουσικά όργανα που ακούγονται. Στο θεατρικό, την αφήγηση έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, κ. Κατερίνα Κούζα.

πηγή: cretalive

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE