Συστατικά
1 Κοτόπουλο που περίσσεψε
2 φλιτζάνια Ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. Νοστιμιά
2 κ.σ. Νοστιμιά
1 Κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
10 Φύλλα Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος Ζωμός λαχανικών
200 γρ. Σκληρό τυρί τριμμένο
2 L Γάλα
1.5 φλιτζάνια Αλεύρι
1 κ.γλ. Αλάτι
500 γρ. Λαζάνια
3 κ.σ. Βούτυρο
500 γρ. Μανιτάρια λευκά
Εκτέλεση
- Λαδώστε το κοτόπουλο, πασπαλίστε με την νοστιμιά Maggi και ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα στους 190 βαθμούς Κελσίου σε πρόγραμμα αέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψημένο κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Βάλτε την τομάτα, τον βασιλικό & τον κύβο λαχανικών Maggi και μαγειρέψτε για 30 λεπτά.
- Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και χτυπήστε στο μίξερ ή με μια ραβδομπλέντερ μέχρι η σάλτσα να γίνει κρέμα. Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο με το αλεύρι και καβουρδίστε για 5 λεπτά. Αδειάστε μέσα το γάλα και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να δημιουργηθεί η μπεσαμέλ. Αλατίστε και αφήστε στην άκρη (δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτή). Βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο και όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του ξεψαχνίστε καλά με τα δάχτυλα σας ή με ένα πιρούνι. Αδειάστε το ψαχνό μέσα στην σάλτσα τομάτας μαζί με το ½ τυρί.
- Βράστε τα λαζάνια και χωρίς να τα κρυώσετε ξεκινήστε να στρώνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κοτόπουλο με σάλτσα και μανιτάρια. Επαναλάβετε την διαδικασία άλλες 2 φορές και τέλος σκεπάστε με την μπεσαμέλ.Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα και επάνω αντίσταση τοποθετώντας το φαγητό στην πιο ψηλή θέση του φούρνου. Όταν πάρει το κατάλληλο χρώμα βγάλτε και αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
πηγή: maggicooking
Comments