0

Δεν υπάρχει περίπτωση κάνοντας ένα scroll σε Instagram και TikTok το 2022 να μην πήρε κάπου το μάτι σου το shag κούρεμα. Λέω για αυτό το ρετρό κούρεμα που έχει έντονο φιλάρισμα, που χαρίζει όγκο στα μαλλιά– κυρίως στις ρίζες μέχρι τη μέση- και που μεσουράνησε στα 70s.

Το shag κούρεμα, λοιπόν, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στον κόσμο της ομορφιάς και το 2023, μιας και θεωρείται ένα effortlessy cool κούρεμα, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling- ίσως και καθόλου. Εύλογα θα αναρωτιέσαι τώρα… Μου ταιριάζει, όμως, το shag κούρεμα; Είναι για μένα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, γιατί δεν υπάρχει μόνο ένα shag, αλλά 8 διαφορετικά κουρέματα. Πάμε να τα ανακαλύψεις!

Τα 8 διαφορετικά shag κουρέματα που θα τρεντάρουν φέτος

Wolf cut

Το wolf cut συνδυάζει δύο διαφορετικά και fashionable κουρέματα, τα κοντά layers του shag και τις ασυμμετρίες του mullet, δίνοντας ένα πολύ κολακευτικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου.

Octopus cut

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber)

Το octopus cut είναι ένα φιλαριστό κούρεμα με ακανόνιστα layers, αλλού πιο μακριά και αλλού πιο κοντά, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πιο στρογγυλού προσώπου, το οποίο λεπταίνει στο κάτω μέρος του.

Μακρύ shag

 

Το μακρύ shag είναι ιδανικό για τις γυναίκες που ήδη έχουν μακριά μαλλιά. Δεν χαρακτηρίζεται από υπερβολικά layers και όπου αυτά υπάρχουν είναι μακριά.

Shag με curtain bangs

Το πρώτο shag με curtain bangs έγινε δημοφιλές από τη rock n’ roll σκηνή του ’70 και του ’80. Αν έχεις στρογγυλό ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπο, αυτό το κούρεμα θα σου ταιριάξει απόλυτα.

Pixie shag

Το κοντό shag έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’90. Για τέλειο styling- άπαξ και αποφασίσεις να κόψεις τόσο κοντά τα μαλλιά σου- χρησιμοποίησε μια κρέμα ή λίγη mousse.

Wolf cut με αφέλειες

Αν έχεις σπαστά μαλλιά, αυτό το κούρεμα θα σε βολέψει πολύ. Αν έχεις ίσια μαλλιά, ίσως χρειάζεται να χρησιμοποιείς το σίδερο για να δημιουργείς χαλαρά waves.

Butterfly cut

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lily Collins (@lilyjcollins)

Πρόκειται για ένα κούρεμα που φέρει το glam της δεκαετίας του ’90, ενώ θυμίζει έντονα την αγαπημένη Rachel από το Friends (aka Jennifer Aniston). Γύρω από το πρόσωπο δημιουργείται όγκος χάρη στις φιλαριστές τούφες, ενώ τα μήκη διαφοροποιούνται και μπερδεύονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μπορείς να δημιουργήσεις πολλά χτενίσματα και να έχεις εντελώς διαφορετικές εμφανίσεις -όπως συμβαίνει με την κάμπια που γίνεται πεταλούδα και αλλάζει εντελώς μορφή.

Cub cut

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber)

Το cub cut είναι ένα κούρεμα πιο κοντό στο πηγούνι, με αιχμηρές άκρες γύρω από το πρόσωπο, στο ύψος των μήλων.

πηγή: queen

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE