0

Συνταγή για υπέροχα τρουφάκια πορτοκάλι με αμύγδαλο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Υπέροχες γλυκές μπουκίτσες για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

1½ κούπα καφέ ζάχαρη
½ κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι
¼ κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1½ κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
Από 4 μεγάλα πορτοκάλια τις φλούδες τους αλεσμένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρωματικό και εύκολο γλυκάκι για τη λιγούρα! Απολαύστε το χωρίς ενοχές.

  1. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τότε προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά το πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.
  2. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε. Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα. Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
  3. Αφήνουμε τ’ αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τ’ ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Έπειτα τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

πηγή: sidagi

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE