0

Όσο βαθαίνει ο χρόνος των αναζητήσεων γύρω από το κρασί, τόσο πιο δύσκολη γίνεται και η επιλογή εκείνων των προτάσεων που έχουν κάτι να πουν.

Κάπως έτσι, η φετινή έβδομη κατά σειρά έκδοση του The Top 50 by Wine Trails, ομολογουμένως αποδείχθηκε ιδιαιτέρως κοπιαστική. Πρώτον γιατί δεν μας αρέσει να επαναλαμβανόμαστε. Δεύτερον γιατί όσο ανοίγει η βεντάλια των υποψηφίων και βγαίνουμε από τη ζώνη ασφάλειας, η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε λάθη αυξάνεται. Τρίτον γιατί από καταβολής της η έκδοση του Wine Trails ζει με τη φιλοδοξία να φωτίζει τις προσπάθειες εκείνων που δεν ακολουθούν την πεπατημένη.

Κάπως έτσι, δίπλα στις καταξιωμένες οινικές προτάσεις έμπειρων οινοποιών με βαθιά γνώση πολλών παραμέτρων από το χωράφι μέχρι το ράφι, ξεπροβάλλουν φέτος και ολοκαίνουργες αναζητήσεις, ανθρώπων που τολμούν να κινηθούν σε δύσβατα μονοπάτια, με παλιές ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες, τα αποτελέσματα των οποίων ενδεχομένως και σήμερα να μην είναι απολύτως επιβεβαιωμένα.

Το Ποταμίσι που ξεκίνησε να οινοποιεί πρόσφατα ο Βαπτιστής στην Τήνο και ο Αγριππιώτης που φιλοτεχνεί τα τελευταία χρόνια ο Τετράμυθος στο Διακοφτό, είναι σ’ αυτή την κατηγορία και αξίζει να τα δοκιμάσουμε.  Το έχουμε πει από την αρχή ότι οι Top 50 επιλογές του Wine Trails δεν διεκδικούν απαραίτητα τη σύμφωνη γνώμη των βαθιά εκπαιδευμένων ουρανίσκων, ούτε φυσικά τη σφραγίδα της επιστημοσύνης που συνοδεύει κάποιους διαγωνισμούς με πρωτόκολλα λειτουργίας.

Στην περίπτωση του Top 50 η γνώμη των ειδικών είναι το δίχτυ ασφαλείας για την αποφυγή του λάθους. Από κει και μετά, αξία έχει η συνέπεια ανάμεσα σ’ αυτό που ευαγγελίζεται η ετικέτα και περιέχεται στη φιάλη. Έτσι, η αντοχή στο χρόνο μπορεί να βαδίζει πλάι – πλάι με τη φρεσκάδα των ιδεών και η σιγουριά της εμπειρίας να διαδέχεται τη γοητεία του ρίσκου.

πηγή: winetrails

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE