0

Τα ορεκτικά αποτελούν απλώς εισαγωγή και δένουν με τα υπόλοιπα πιάτα. Μην μπλέξετε πολλές διαφορετικές κουζίνες. Και μην υπερβάλλετε σε ποσότητα. Τα ορεκτικά για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είναι μόνον η αρχή του γιορτινού γεύματος ή δείπνου!

Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες
300 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το σκεύος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσέχουμε όλες οι φέτες να έχουν ίσο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις κομμένες πατάτες, ακουμπώντας τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις με πατάτες και αλατοπίπερο.
  4. Στη συνέχεια, σε μπολ αναμειγνύουμε κρέμα γάλακτος, γάλα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τις πατάτες στο σκεύος με το μείγμα γάλακτος. Απλώνουμε βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
  5. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εναλλακτικά καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε και το αφαιρούμε μισή ώρα πριν το τέλος του μαγειρέματος.

πηγή: mamapeinao

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE