0

Μαλακό, ζουμερό, θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη γάστρα:
2,5 κιλά αγριογούρουνο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
400 ml κρασί μαυροδάφνη
300 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κονιάκ
4 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 στικ κανέλας
Για τα κρεμμύδια στιφάδο:
2 κιλά κρεμμύδια στιφάδο, καθαρισμένα και χαραγμένα στα 4
2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. ξύδι, λευκό
Για τη μαρινάδα:
400 ml κρασί μαυροδάφνη
100 ml κονιάκ
6 κόκκους μπαχάρι
4 σπόρους κάρδαμο
2 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κ.γ. κόκκους πιπέρι
1 κ.γ. γαρύφαλλο, ολόκληρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό το αγριογούρουνο.
  2. Για τη μαρινάδα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, το αγριογούρουνο, το καλύπτουμε με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 8-10 ώρες.
  3. Κατόπιν, αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε με χαρτί και το μεταφέρουμε σε μία γάστρα.
  4. Ύστερα, σουρώνουμε τη μαρινάδα, πετάμε τα υγρά και μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στη γάστρα μαζί με το αγριογούρουνο.
  5. Για τα κρεμμύδια στιφάδο: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το ξύδι, αδειάζουμε μέσα νερό, μέχρι να καλύψουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα κρεμμύδια με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε στη γάστρα.
  7. Στη συνέχεια, αδειάζουμε στη γάστρα το μέλι, το κονιάκ, το κρασί, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, τα στικ κανέλας, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 3.5 – 4 ώρες.
  8. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το αγριογούρουνο στιφάδο ζεστό.

tip: 1. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα το αγριογούρουνο, τόσο πιο μαλακό και μυρωδάτο θα είναι. 2. Τα κρεμμύδια τα βράζουμε λίγο για να μην είναι επιθετικά με το φαγητό.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE