0

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά ρολάκια με κανέλα και γλάσο, πάντα με υπέροχη γεύση και άρωμα!

Υλικά

Ζύμη μπριος για ρολάκια κανέλας
2 μέτρια μήλα, σε κυβάκια
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζ. κανέλα
1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
μερικά καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί.
  2. Όταν ξεκινήσει να παίρνει καφέ χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά. Κατόπιν, σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη μπριός σε λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα μαύρη ζάχαρης και από πάνω ρίχνουμε βροχηδόν τα μήλα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να ακουμπούν μεταξύ τους, σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα καρύδια πεκάν.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Δείτε το βίντεο με την original συνταγή για τα ρολάκια κανέλας

πηγή: mamapeinao

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE