0

Ένα ζουμερό κοντοσούβλι με προβατίνα, που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό προβατίνα, μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές, χοντροκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές, χοντροκομμένες
1 ντομάτα, χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το πρόβατο, τις πιπεριές, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  2. Στη συνέχεια, σε μία γάστρα απλώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, αδειάζουμε το περιεχόμενο του παραπάνω μπολ και διπλώνουμε καλά τη λαδόκολλα, ώστε να κλείσει.
  3. Τέλος, ψήνουμε το πρόβατο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πρόβατο.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε το κοντοσούβλι μαζί με τα λαχανικά.

tip: Εάν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω χρώμα στο κρέας, μπορούμε είτε να το σοτάρουμε προτού το βάλουμε στη λαδόκολλα είτε να ξεσκεπάσουμε τη γάστρα τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE