0

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης σας δείχνει πως να φτιάξετε τις πιο νόστιμες, τραγανές πατάτες τηγανητές με σάλτσα τσένταρ μπύρας, λουκάνικα, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια! Ένα φανταστικό πιάτο με πλούσιες γεύσεις που θα αρέσει ιδιαίτερα στην παρέα σας!

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες
4 πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες και κομμένες σε χοντρά, μακριά στικς
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα 
Για τα λουκάνικα
250 ml ξανθιά μπίρα
250 ml ζωμό λαχανικών 
4 λευκά λουκάνικα Γερμανίας
Για τη σάλτσα τσένταρ με μπύρα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
4 φέτες μπέικον, ψημένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
200 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις πατάτες: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις πατάτες και τις βράζουμε για 8 λεπτά. Έπειτα, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές. Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε αμέσως με λίγο αλάτι.
  3. Για τα λουκάνικα: Τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μπύρα, τον ζωμό λαχανικών και τα λουκάνικα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τα βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εντελώς. Έπειτα, τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και κρατάμε το μείγμα μπίρας-ζωμού στην άκρη.
  4. Για την σάλτσα τσένταρ μπύρας: Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα μπύρας-ζωμού που κρατήσαμε, το βουτυρο, το αλεύρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και καβουρδιζουμε, μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσένταρ, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να δημιουργήσουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο μείγμα.
  5. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει και να γίνει όσο τραγανό το θέλουμε. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το λουκάνικα, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Απλώνουμε τις πατάτες στο στην πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με κομματάκια μπέικον, τοποθετούμε από επάνω τα λουκάνικα, περιχύνουμε με όση σάλτσα τσένταρ θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμα κομματάκια μπέικον, προσθέτουμε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια στην κορυφή και σερβίρουμε!

Τip: Για ακόμα πιο ωραία γεύση, μπορούμε να χαράξουμε λίγο τα λουκάνικα, κάθετα, μέχρι τη μέση, να τα γεμίσουμε με λίγο τσένταρ και έπειτα να τα ψήσουμε.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE