0

Η εποχή των κέικ είναι εδώ. Ο φούρνος πλέον ανάβει χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Προμηθευτείτε βούτυρο, γεμίστε το ντουλάπι ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάμε… Έρχεται όμως κι άλλη εποχή. Η εποχή των φθινοπωρινών αρωμάτων. Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο… Το φθινόπωρο είναι τέλειο…

Θα ονομάσω αυτή την εβδομάδα αναρτήσεων “εβδομάδα comfort food”. Ούτε παραγγελία να τον είχα τον καιρό. Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία προσπαθούσα να συνέλθω από τις προετοιμασίες και την οργάνωση του πάρτυ, αλλά και να φέρω βόλτα όλα αυτά που είχαν μείνει πίσω εξαιτίας του, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήθελα να φτιάξω απλά πράγματα, με γεύσεις και αρώματα που χαλαρώνουν και ηρεμούν, από αυτά που σε κάνουν να θες να χωθείς στον καναπέ και να απολαμβάνεις την κάθε σου μπουκιά με ένα “μμμ”…

Με αφορμή λοιπόν ένα κέρασμα που ήθελα να κάνω στη δουλειά (μετακομίσαμε με τη συνάδελφό μου σε καινούργιο γραφείο – ναι, το έκανα και αυτό μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, και σαν φιλόξενες οικοδέσποινες, θέλαμε να περιποιηθούμε όσους μας έκαναν ποδαρικό…), ετοίμασα αυτά τα κεκάκια-μπουκίτσες. Ιδανικά για τον πρώτο καφέ της ημέρας, ιδανικά για τις πρώτες δροσιές που μας κάνουν να κλείνουμε τα παράθυρα, ιδανικά για να τσιμπήσει κανείς ένα, χωρίς να το παρακάνει (αρκεί να μην τα έχει δίπλα του συνέχεια…).

Έτσι, τυλιγμένα στην κανελοζάχαρη, θυμίζουν λουκουμάδες στην όψη, και είναι ωραία έκπληξη όταν το δαγκώνεις και καταλαβαίνεις ότι τελικά πρόκειται για ένα αφράτο και αρωματικό κεκάκι.

Δεν ξέρω αν θα αποχαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας ακόμα, δεν ξέρω αν έρχεται τελικά ή όχι το φθινόπωρο, πάντως εγώ είμαι έτοιμη… Με τα βουτυράκια μου, τις ζαχαρίτσες μου, τα αλευράκια μου, τα φρέσκα αβγουλάκια μου, και όλα τα βαζάκια και τα μπουκαλάκια με τα αρώματα σε πλήρη παράταξη. Ώρα να ψήνουμε!

Η συνταγή (για 24 μίνι μάφινς ή 12 κανονικά)

150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. ζάχαρη
2 αβγά
250 ml γάλα
375 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
για την επικάλυψη
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα, χτυπάμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και σταματάμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένες φόρμες για mini muffins ή για κανονικά muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 14-16 λεπτά για τα mini muffins ή 20-25 για τα κανονικά muffins.
  5. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα εισάγοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Αν όταν τη βγάλουμε είναι καθαρή, τότε είναι έτοιμα.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φόρμα.
  7. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπωλάκι.
  8. Βγάζουμε ένα ένα τα muffins και τα βουτάμε στο μπωλάκι με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα, γυρίζοντάς τα να πάει παντού.
  9. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή: myblissfood

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE