0

Αν μόλις πριν λίγες μέρες έκανες αφαίρεση gel ή ακρυλικών νυχιών, τώρα σκέφτεσαι πώς θα δυναμώσεις τα νύχια σου. Ή αν απλά τα νύχια σου τελευταία δεν είναι και στα καλύτερά τους, ξεφλουδίζουνσπάνε και μοιάζουν ταλαιπωρημένα, μάλλον σπας το κεφάλι σου να δεις τι πραγματικά θα τους χαρίσει φροντίδα κι ενυδάτωση.

Η λύση αυτήν τη στιγμή δεν είναι ένα καλό μανικιούρ. Άφησε τα νύχια σου να «αναπνεύσουν» και ακολούθησε τα παρακάτω tips για να τα κάνεις δυνατά, ανθεκτικά και καθόλου εύθραυστα. Αν είσαι τακτική, σε πολύ λίγες μέρες θα έχεις και πάλι δυνατά νύχια, που δεν σπάνε.

Τα tips για να δυναμώσεις τα νύχια σου και να μη σπάνε

Φόρεσε γάντια όταν ανακατεύεσαι με… νερά

Τα μαλλιά και τα νύχια «συμπεριφέρονται» περίπου με τον ίδιο τρόπο στις εξωτερικές συνθήκες. Όπως, λοιπόν, οι hair experts συμβουλεύουν να μη ρίχνεις στα μαλλιά σου πολύ ζεστό νερό γιατί τα αφυδατώνεις, έτσι και οι nail experts λένε να προστατεύεις τα χέρια σου όταν έρχονται σε επαφή με το νερό φορώντας γάντια. Κι αυτό, γιατί τα νύχια απορροφούν πανεύκολα το νερό, ακόμη περισσότερο από το δέρμα. Για να καταλάβεις, όταν το νύχι απορροφά νερό, ασκεί τεράστια πίεση στα κύτταρα των νυχιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα, σπάσιμο και αποδυνάμωση.

Χρησιμοποίησε γυάλινη ή κρυστάλλινη λίμα νυχιών

Οι λίμες από χαρτόνι είναι σίγουρα πιο οικονομικές, όμως προκαλούν σχισματιές και μικροσκοπικά ανοίγματα στις άκρες των νυχιών. Αντιθέτως, μια γυάλινη ή κρυστάλλινη λίμα περιποιείται σωστά τα νύχια και δεν τα ταλαιπωρεί.

Προτίμησε ασετόν χωρίς… ακετόνη

Τι σου λέω κι εσένα τώρα! Η αλήθεια είναι ότι το ασετόν τείνει να ξηραίνει τα νύχια και μπορεί να κάνει τα εύθραυστα νύχια ακόμα πιο εύθραυστα. Προτίμησε, λοιπόν, συνθέσεις με ενυδατικά στοιχεία, όπως το λάδι καρύδας, για να αφαιρέσεις το βερνίκι χωρίς να ταλαιπωρήσεις τα νύχια σου.

Απόφυγε προϊόντα νυχιών με φορμαλδεΰδη

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που δυναμώνουν τα νύχια, αλλά… περιέχουν φορμαλδεΰδη ή φορμαλίνη, συστατικά που είναι πολύ επιβλαβή για το νύχι. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτά τα προϊόντα; Η φορμαλδεΰδη αρχικά σκληραίνει το νύχι. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το νύχι γίνεται εύθραυστο και κινδυνεύει να ξεφλουδίσει. Η φορμαλδεΰδη μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα γύρω από τα νύχια ερεθίζοντάς το ή δημιουργώντας πρήξιμο.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου με ηλιέλαιο

Say what? Κι όμως, το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια, τα οποία ενυδατώνουν και θρέφουν τα νύχια. Οπότε, με ένα βαμβακάκι άπλωσε στα νύχια σου ηλιέλαιο, κάθισε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει και θα νιώσεις αμέσως τη βαθιά ενυδάτωση.

Περιποιήσου τα νύχια σου με γλυκολικό οξύ

Αναζήτησε προϊόντα νυχιών που να περιέχουν γλυκολικό οξύ για να χαρίσεις στα νύχια σου τη μέγιστη ενυδάτωση. Βλέπεις, το γλυκολικό οξύ θεωρείται ισχυρό υγραντικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα νύχια να διατηρήσουν την υγρασία τους.

Επίσης, είναι ευεργετικό καθώς ουσιαστικά προσφέρει σε κάθε νύχι ένα μίνι «ξεφλούδισμα». Ακριβώς όπως κάνεις peeling στο δέρμα, δηλαδή, για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα, το ίδιο θα κάνεις και για το νύχι. Αφαιρώντας τα κατεστραμμένα στρώματα των επιφανειακών ονυχοκυττάρων, μπορείς να ενεργοποιήσεις την απορρόφηση των συστατικών που βοηθούν στην ενυδάτωση και την ενίσχυση του νυχιού.

πηγή: queen

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE