0

To πιο νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει με τον υπέροχο συνδυασμό βανίλιας-σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αυγά, large
120 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
70 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
Λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, με το φτερό, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις απορροφηθούν πλήρως, προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε εκ νέου.
  4. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, το προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ⅓ από το μείγμα του κέικ, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Αλευροβουτώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30×12εκ.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα το υπόλοιπο ανοιχτόχρωμο μείγμα από τον κάδο, προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα από επάνω και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ανακατεύουμε όπως δημιουργούμε ένα σχήμα μαρμπρέ.
  8. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το ξεφορμάρουμε.
  9. Περιχύνουμε διακοσμητικά το κέικ με λευκή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE