0

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια υπέροχη συνταγή με παραδοσιακά μακαρόνια σκιουφιχτά και σάλτσα χωριάτικη που θα σας ξαφνιάσει με τη νοστιμιά της!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σκιουφιχτά, παραδοσιακά μακαρόνια
150 γρ. ελιές, σε ροδέλες
60 γρ. κάπαρη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
700 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
500 ml ζωμό λαχανικών  
3 κλωνάρια ρίγανη, μόνο τα φύλα, ψιλοκομμένα 
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φέτα τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα σκιουφιχτά. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.
  2. Τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φέτα.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE