0

“Θέλω γλυκό και το θέλω τώρα”. Είναι μια επιθυμία που εισχωρεί στο μυαλό μου απ’ το πουθενά και δεν με αφήνει ήσυχη, μέχρι να την εκπληρώσω. 

Μπαίνω στην κουζίνα. Βγάζω ευθύς αμέσως το βούτυρο απ’ το ψυγείο για να μαλακώσει μια ώρα αρχύτερα. Αλεύρι; Πάντα έχω αλεύρι. Και αυγά και ζάχαρη. Αχ, μου λείπει η καστανή ζάχαρη, οι σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια. Το βάζω κάτω; Ποτέ. Παλτό, κινητό, κλειδιά και -πάλι καλά που το κάτω μέρος της πιτζάμας μου περνιέται για φόρμα- βουρ μέχρι το κοντινότερο σουπερμάρκετ. Σε λίγη ώρα θα με βρεις πάλι πίσω στην κουζίνα, να πλάθω μπαλίτσες γλυκιάς ζύμης και να τις τοποθετώ μια-μια πάνω στη λαδόκολλα, με την σχολαστικότητα νοικοκυράς των 50s.

Έτσι είναι οι επίμονες λιγούρες. Δε σε αφήνουν μέχρι να τις ικανοποιήσεις. Και αυτά τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (τα γνωστά και ως chocolate chip cookies), αν έχεις μια κουζινομηχανή το κάνουν χωρίς καθόλου κόπο. Χαλάλι το πηγαινέλα μέχρι το σουπερμάρκετ. Α και μην ξεχάσεις να πάρεις γάλα. Γιατί πως αλλιώς θα φτιάξεις το κολασμένο ρόφημα μπισκότου, σε 2-3 μέρες από τώρα, όταν -λέμε τώρα- βαρεθείς να τα τρως;

Υλικά για τα μπισκότα

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη λευκή
75 γρ. ζάχαρη καστανή
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
50 γρ. φουντούκια, τριμμένα

Υλικά για το ρόφημα μπισκότου

8 chocolate chip cookies
450 ml γάλα, κρύο ή ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε τα μπισκότα. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Προσαρμόζουμε τον κάδο στην κουζινομηχανή με το φτερό (αναδευτήρα Κ) και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα υλικά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Με την κουζινομηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα τελείως και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε τα υλικά ίσα-ίσα μέχρι να αναμειχθούν σε ενιαία ζύμη.
  6. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  7. Κλείνουμε την κουζινομηχανή και αποσύρουμε τον κάδο.
  8. Καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  9. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε λίγη ζύμη (1 κ.σ. για κάθε μπισκότο), την πλάθουμε σε μπαλίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Εν ανάγκη χρησιμοποιούμε παραπάνω ταψιά ή ψήνουμε σε δόσεις.
  10. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες τους.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
  12. Προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή το γύαλινο μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και σταδιακά το γάλα όσο είναι σε λειτουργία.
  13. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε λείο ρόφημα και σερβίρουμε.

πηγή: madameginger

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE