0

Ενώ η Ελλάδα είναι γνωστή ως ένας καλοκαιρινός προορισμός διακοπών που συνδέεται με τις παραλίες και τα νησιά, λίγοι γνωρίζουν ότι είναι επίσης ένας ιδανικός προορισμός και για μια εξόρμηση σε χωριά και βουνά.

Μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες στην ύπαιθρο ανάμεσα σε πράσινα λιβάδια, στα επιβλητικά βουνά και τις καταπράσινες κοιλάδες. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με ιδέες για μαγευτικούς προορισμούς που δεν είναι παραθαλάσσιοι για τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Αρκαδία

Στην καρδιά ενός από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδας, της Πελοποννήσου, η Αρκαδία είναι μια εκτεταμένη περιοχή που διαθέτει καλυμμένα βουνά με δάση, φαράγγια, δροσιστικά ποτάμια, γραφικά χωριά και παλιούς θησαυρούς. Εξερευνήστε τους αγαπημένους ορεινούς οικισμούς της Δημητσάνας, της Καρύταινας και της Στεμνίτσας, των παλιών πόλεων, των μοναστηριών και της τοπικής κουζίνας. Επίσης στην περιοχή θα βρείτε δραστηριότητες για πεζοπορία, ράφτινγκ και ορεινή ποδηλασία.

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια τεχνητή λίμνη στην καρδιά της Θεσσαλίας, σε απόσταση 750 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Περιτριγυρισμένη από έλατα και βουνά, η λίμνη και η γύρω περιοχή είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας. Εξερευνήστε παραδοσιακά χωριά όπως η Νεράιδα, η Καστανιά, το Νεοχώρι αλλά και τις πόλεις όπως η Καρδίτσα. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τις πολλές διαθέσιμες δραστηριότητες από ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι και ιππασία ή ακόμη και να χαλαρώσετε στις ιαματικές πηγές του Σμοκόβου.

Γαλαξίδι

Θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς στην Ελλάδα, η πόλη του Γαλαξιδίου στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου και περιβάλλεται από βουνά. Όμως, το Γαλαξίδι έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Το λιμάνι με τα οικεία αρχοντικά είναι ένα όμορφο θέαμα και μπορείτε να ανακαλύψετε την τοπική ζωή και τον πολιτισμό στα γύρω βουνά και χωριά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ιερό των Δελφών μέσω θεματικών εκδρομών που οργανώνονται όλο το χρόνο. Τέτοιες εκδρομές μπορείτε να κλείσετε μέσω των Greek TravelTellers, ένα καινοτόμο ταξιδιωτικό γραφείο που βοηθά τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν πραγματικά την Ελλάδα μέσα από την τέχνη της αφήγησης.

Αλλιώς, ένας ακόμα ωραίος προορισμός είναι η Αράχωβα. Αν και είναι δημοφιλής ως χειμωνιάτικος προορισμός, είναι εξίσου συναρπαστικός με τα πολλά τουριστικά μονοπάτια που μπορείτε να ανακαλύψετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ζαγόρι

Το Ζαγόρι είναι μια ονειρική ορεινή περιοχή στα βορειοανατολικά της Ελλάδας, στην Ήπειρο. Με υψηλές κορυφές, εκπληκτικά φαράγγια, παραδοσιακά χωριά και μοναδικό πολιτισμό και παραδόσεις, το Ζαγόρι είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για διακοπές χωρίς παραλία στην Ελλάδα. Είναι επίσης το τέλειο σκηνικό για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία, κανό, ράφτινγκ και καγιάκ. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε μερικά από τα όμορφα πέτρινα χωριά του, γνωστά ως Ζαγοροχώρια.

Πρέσπες

Οι λίμνες Πρεσπών φιλοξενούν μικρά χωριά, βουνά και καταπράσινες κοιλάδες για να εξερευνήσετε. Επισκεφθείτε το μικρό νησί του Αγίου Αχιλλείου στη μέση της λίμνης ή απλά απολαύστε την ηρεμία και την ομορφιά του τόπου, ενώ κάνετε κάποια πεζοπορία ή παρατήρηση πουλιών.

Πήλιο

Η χερσόνησος του Πηλίου, ένα από τα καλά διατηρημένα μυστικά της χώρας, είναι τέλεια το καλοκαίρι καθώς προσφέρει πεζοπορίες στα βουνά, περιπάτους στο δάσος, κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια και εξερεύνηση υπέροχων χωριών.

Υπάρχουν επίσης αρκετές παραλίες που συνορεύουν με γαλαζοπράσινα νερά και κρυμμένους όρμους για εκείνες τις ημέρες όπου η ζέστη είναι αφόρητη. Το Πήλιο είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τόσο την παραλία όσο και τις ορεινές διακοπές σε ένα μέρος.

Και αν αναρωτιέστε γιατί αυτοί οι προορισμοί δεν είναι τόσο αγαπητοί παρόλο που είναι τόσο ωραίοι ο λόγος είναι απλός. Πολλοί παράγοντες και συμφέροντα προωθούν κάποια μέρη περισσότερο από κάποια άλλα. Ανάλογα με την περιοχή και τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες με διάφορες ενέργειες μάρκετινγκ όπως η προώθηση ιστοσελίδων μέσω social media, στην προσπάθεια να διαφημίσουν τις δραστηριότητές τους διαφημίζουν και συγκεκριμένες περιοχές με αποτέλεσμα να γίνονται πιο γνωστές από κάποιες άλλες. Αυτό όμως είναι καλό γιατί οι παραπάνω περιοχές δεν έχουν τόσο κόσμο, ακόμα.

Μπορείτε να επιλέξετε φέτος κάτι διαφορετικό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και να δείτε αν είστε άνθρωπος των βουνών και του πράσινου.

πηγή: elculture

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE