0

Κλασσική αγαπημένη τούρτα!

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
160 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
5 αυγά, medium
1+½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι
200 ml νερό
130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Για την κρέμα
300 ml γάλα, πλήρες
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 αυγά, medium
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
15 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο, κρύο
330 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
Για το σερβίρισμα
400 γρ. φιλέ αμυγδάλου
250 ml κρέμα γάλακτος, σαντιγί
Κερασάκια μαρασκίνο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρει μία βράσει, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρα φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  3. Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να δημιουργήσουμε μία κρέμα. Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, αφαιρούμε το μπολ από τον κάδο και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα ισόποσα σε 3 φόρμες διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Για την κρέμα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  6. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε εκ νέου.
  7. Μόλις πάρει μια βράσει το γάλα, προσθέτουμε αρκετό από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά, με μία βαθιά κουτάλα. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, μεταφέρουμε όλο το μείγμα από το μπολ, μέσα στη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  8. Μόλις πήξει η κρέμα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετά, σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται ακριβώς επάνω στην επιφάνεια της κρέμας και και την αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει εντελώς.
  9. Μόλις κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί. Μόλις γίνει, προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά, σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  10. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τοποθετούμε ένα παντεσπάνι σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνουμε ομοιόμορφα λίγη κρέμα πάνω του. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε λίγη κρέμα από πάνω, τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι ακριβώς από πάνω, το αλείφουμε με κρέμα και αλείφουμε όλο το πλαϊνό μέρος της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.
  11. Κατόπιν, κολλάμε με τα χέρια μας το φιλέ αμυγδάλου ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, διακοσμούμε όμορφα με τη σαντιγί, τοποθετούμε τα κερασάκια μαρασκίνο από πάνω και την μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
  12. Μόλις κρυώσει η τούρτα αμυγδάλου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε την τούρτα ορθογώνια, ψήνουμε τα παντεσπάνια σε τετράγωνες φόρμες διαστάσεων 24Χ24εκ.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE