0

Μπριάμ ή αλλιώς τουρλού στο φούρνο, μια από τις πιο καλοκαιρινές και εύκολες συνταγές! Θα βρεις οδηγίες και φυσικά, θερμίδες για ένα μπριάμ σαν της γιαγιάς!

Το τουρλού στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κλασικά καλοκαιρινά φαγητά που δεν λείπει ποτέ από το εβδομαδιαίο τραπέζι μου! Το φαγητό αυτό συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα μας λαχανικά, είναι εύκολο και γρήγορο, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα όταν είναι παγωμένο και ταιριάζει τέλεια με τυρί φέτα! Πάμε να δούμε τα υλικά για το παραδοσιακό μπριάμ!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ

Αυτά είναι τα καλαικαιρινά λαχανικά και τα υλικά για το μπριάμ!

2 μελιτζάνες
2 κολοκύθια
2 καρότα
2 πατάτες
2 πιπεριές χρωματιστές
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
250 ml χυμό ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό
Μαϊντανό

Συνταγή για το παραδοσιακό μπριάμ

Δες πόσο εύκολο και γρήγορο είναι το μπριάμ!

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά αρχικά στη μέση κάθετα και μετά σε κομμάτια πάχους όσο ένα ντοματίνι.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
  5. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λιγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Tip: Το μπριάμ θέλει αρκετό λάδι στο μαγείρεμα και όχι τόσο νερό.  Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε το ψήσιμο και όχι το βράσιμο στα λαχανικά μας και ψήνονται ωραία στον φούρνο.

Εκτός από το μπριάμ στο φούρνο υπάρχει και το μπριάμ της κατσαρόλας και μάλιστα πολλοί βάζουν και φέτα ενώ ψήνεται στο φούρνο. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και μη ξεχνάτε, όσο πιο φρέσκα τα λαχανικά, τόσο πιο νόστιμο το μπριάμ!

πηγή: petros-syrigos

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE