0

Ο σεφ προτείνει το απόλυτο ελληνικό, καλοκαιρινό ορεκτικό. Λαχταριστοί, πεντανόστιμοι, ντοματοκεφτέδες με τυρί. Μια ελληνική, παραδοσιακή, vegetarian συνταγή που θα σας τρελάνει.

ΥΛΙΚΑ

Για τους ντοματοκεφτέδες
1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
210 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. χυμό lime
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τους ντοματοκεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους ντοματοκεφτέδες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Έπειτα, πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια, φορώντας γάντια μίας χρήσης.
  3. Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι, με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες, μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  4. Μόλις είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  5. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το χυμό lime και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού.

tip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνουν πιο ξοι κεφτέδες. Αν οι ντομάτες είναι πολύ ώριμες, τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, να σουρώσουν.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE