0

Πρόκειται για μια φουτουριστική πόλη, που θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στην Ερυθρά θάλασσα. 

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, παρουσίασε την αρχική ιδέα και το όραμα της πόλης που επαναπροσδιορίζει την έννοια της αστικής ανάπτυξης και το πώς θα πρέπει να είναι οι πόλεις του μέλλοντος.

Τα σχέδια του The Line αποκαλύπτουν το όραμα για τις αστικές κοινότητες σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από δρόμους, αυτοκίνητα και εκπομπές ρύπων.

Το κτίριο πλάτους 200 μέτρων και μήκους 170 χιλιομέτρων, που λειτουργεί ως κάθετη πόλη, θα βρίσκεται 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα εκτείνεται σε 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το The Line, καθρέπτης-ουρανοξύστης, θα λειτουργεί 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των κατοίκων. Η φύση τίθεται, επίσης, σε πρώτο πλάνο. Το ιδανικό κλίμα όλο το χρόνο θα εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν τη γύρω φύση. 

https://twitter.com/Spa_Eng/status/1551627809973485573

Η ιδέα της διαστρωμάτωσης της πόλης λειτουργεί κάθετα, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κινούνται απρόσκοπτα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα σε πέντε λεπτά.

Μπορεί το έργο να εντυπωσιάζει αρκετούς, αλλά υπάρχουν και εκείνοι αμφισβητούν αν είναι τεχνολογικά εφικτό. Κάποιοι, δε, το περιγράφουν ως «δυστοπικό».

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE