Ένα υπέροχο κέϊκ που τρώγεται ζεστό. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο κέϊκ αμυγδάλου με ροδάκινο, ράσμπερις και αμύγδαλα γαρνιρισμένο με ζάχαρη άχνη. Απολαύστε το ζεστό και απογειώστε τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής
400 γρ. κομπόστα ροδάκινο σε φέτες, στραγγισμένες
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα αλεσμένη σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
γάλα για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής που απαιτείται στη συσκευασία
3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα ράσμπερις [raspberries]
1/3 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 18Χ28 εκ. Στραγγίζετε τα ροδάκινα κονσέρβας, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν το δυνατόν περισσότερο.
- Φτιάξτε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και τμηματικά ρίχνετε το τρίμμα αμυγδάλου, το αλεύρι και 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. - Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ. Στρώνετε στη κορυφή τα ροδάκινα και τα ράσμπερις. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά περίπου.
- Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 15 λεπτά να μισοκρυώσει και να “σταθεί”, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό. Το κέϊκ που θα μείνει, πριν το σερβίρετε να το ζεστάνετε για λίγο δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
πηγή: daddy-cool
Comments