0

Φτιάξτε τα πιο αρωματικά, λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, με αυτή την πανεύκολη συνταγή. Το τέλειο φαγητό για τους φίλους ή την οικογένειά σας!

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. χοιρινό κιμά
2 αυγά medium
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόδρου, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ξύδι
¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις πατάτες
1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στη μέση
4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις πατάτες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (όχι πολύ γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο).
  2. Για τον κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κιμά, το χοιρινό κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  5. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
  7. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μπιφτέκια και σερβίρουμε.

Τip: 1. Μπορείτε να πλάσετε τον κιμά από την προηγούμενη μέρα και να τον αφήσετε στο ψυγείο, ώστε να γίνει ακόμα πιο αρωματικός. 2. Αν θέλουμε πιο ελαφριά τα μπιφτέκια, καραμελώνουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE