0

Το Παιδικό Μουσείο Exploration προσκαλεί παιδιά και γονείς να περπατήσουν τα στενά της πόλης του Ηρακλείου και να την ανακαλύψουν μέσα από το… παιχνίδι! Είστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές περιπέτειες;

Διαλέξτε την διαδρομή που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε μαζί μας να διαβάσουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, να εξερευνήσουμε μνημεία και δημόσια κτίρια, να λύσουμε γρίφους και να αποκρυπτογραφήσουμε μυστικά.

«Νερό από την πηγή» – Διαδρομή Νερού
Τετάρτη 13.07 | Παρασκευή 15.07 | Κυριακή 17.07

Νύμφες, τρίτωνες, λουλούδια, δελφίνια, ιππόκαμποι … ένα θαλάσσιο βασίλειο κρύβεται στα στενά της πόλης του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τις ιστορίες του νερού του Χάνδακα; Ελάτε μαζί μας σε μια συναρπαστική «υπόγεια» εξερεύνηση στην πόλη του Ηράκλειου! Θα εξερευνήσουμε τα μνημεία του νερού, θα ακούσουμε μύθους και θρύλους, θα γίνουμε αρχιτέκτονες και θα φτιάξουμε την δική μας κρήνη!

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Αγίου Γεωργίου (Λεωφόρος Ικάρου).

«Βίρα τις άγκυρες» – Διαδρομή Νερού
Τετάρτη 20.07 | Παρασκευή 22.07 | Κυριακή 24.07

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να επισκεφτούμε το λιμάνι της Κάντιας, της «Βενετίας της Ανατολής». Μέσα από τις σελίδες του ημερολόγιού του, θα γνωρίσουμε τη ζωή στο Ενετικό Λιμάνι, θα εξερευνήσουμε τον πέτρινο γίγαντα και θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου. Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε μαζί του;

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Μόλου (τέρμα 25ης Αυγούστου).

«Μία δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…» – Διαδρομή Πόλης
Τετάρτη 27.07 | Παρασκευή 29.07 | Κυριακή 31.07

Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια. Μαζί με τον Μανωλιό, έναν ταμπακιάρη της περιοχής θα εξερευνήσουμε παλιά εργοστάσια της περιοχής, θα μετρήσουμε και θα σχεδιάσουμε κτίρια, θα ανακαλύψουμε φαρμακευτικά μυστικά, ενώ θα αγναντέψουμε την υπέροχη θέα από τον Κόλπο του Δερματά.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Και… η εξερεύνηση ξεκινά!

Ημερομηνία
Από: 06/07/2022 Εως: 31/07/2022
Τετάρτη – Παρασκευή – Κυριακή, 6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.
Τοποθεσία
Διάφορες τοποθεσίες στο Ηράκλειο Κρήτης (Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα)
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 6948 822 622 | exploration.gr

πηγή: culturenow

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE