0

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, ενημερώνει τους φιλόζωους ακολούθους στα Social Media για τις συνήθειες των γλάρων που έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΝΙΜΑ δέχεται διαρκώς κλήσεις τις τελευταίες ημέρες, για γλάρους που έχουν περάσει στα αστικά «μετόπισθεν» μακριά από την θάλασσα και τις παραλίες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του οργανισμού:

«Είναι κάποια χρόνια τώρα που οι γλάροι αποφάσισαν να αρχίσουν να φωλιάζουν στις ταράτσες του Πειραιά και της Αθήνας, αλλά και του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη αυτή η απόφασή τους δεν έχει γίνει πολύ γνωστή, οι κάτοικοι των πόλεων είναι προετοιμασμένοι να δουν γλάρο μόνο στην παραλία. Έτσι μένουν έκπληκτοι όταν αντικρίζουν ένα γλαρόπουλο πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου τους στα Εξάρχεια, για παράδειγμα.

Η ΑΝΙΜΑ δέχεται συνεχώς κλήσεις την τελευταία εβδομάδα, από τις οποίες δεν λείπει η ένταση κάποιες φορές. Διότι πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να περισυλλέξουν το ζώο και να το ξανανεβάσουν στην ταράτσα ή να το φέρουν στο Σταθμό, κι εμείς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε μεταβαίνοντας σε τόσα περιστατικά.

Οι νεαροί γλάροι είναι αυτές τις μέρες αρκετά μεγαλόσωμοι, κοντά στο μέγεθος των γονιών, αλλά έχουν ένα σκούρο σταχτί χρώμα σε όλο το σώμα τους.»

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE