0

Το πεπόνι με πορτοκαλί χρώμα δίνει στη μους πολύ ωραίο πορτοκαλί χρώμα, ενώ το πεπόνι με κίτρινη ψίχα δίνει κίτρινο χρώμα.

Υλικά

½ μέτριο πεπόνι (περίπου) + επιπλέον για γαρνίρισμα,
2 φακελάκια (1 συσκευασία) ζελέ λεμόνι,
1½-2 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το πεπόνι),
1 φλ. καυτό νερό,
1 φλ. (220 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
Μπαλίτσες από πεπόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αδειάζετε σε ένα μπολ τα 2 φακελάκια του ζελέ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα το καυτό νερό, το ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί και το αφήνετε να κρυώσει (όχι όμως να πήξει).
  2. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε ½ πεπόνι, αφαιρείτε τις φλούδες του και το τεμαχίζετε. Το χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει ρευστός πουρές και το μετράτε: Πρέπει να έχετε 2 φλιτζάνια. Αν είναι λιγότερο, αλέθετε ακόμα λίγο πεπόνι. Προσθέτετε στο κρύο ζελέ το γιαούρτι, το ανακατεύετε και το χτυπάτε λίγο με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  3. Προσθέτετε στο μίγμα ζελέ/γιαούρτι τον πουρέ του πεπονιού και το ανακατεύετε καλά.
  4. Το μοιράζετε σε 6-8 μπολάκια και τα βάζετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.
  5. Πριν σερβίρετε, βγάζετε με το ειδικό κουταλάκι μπίλιες από πεπόνι και γαρνίρετε τις μους.

πηγή: xrysessyntages

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE