Τα βερίκοκα είναι τα πιο αρωματικά φρούτα του καλοκαιριού!

ΥΛΙΚΑ
Για την Βάση
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, σε κύβους
1 αυγό
1 κ.σ. νερό και άλλη μία, αν χρειαστεί
Για την Κρέμα και την επικάλυψη
1.5 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
30 γρ. νερό
1 αυγό
10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη (1 φακελάκι)
350 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
5 βερίκοκα
φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η Βάση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 22 εκ. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Η Κρέμα
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ το αβγό έως ότου αφρατέψει και ρίχνουμε το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να κρυώσει το μείγμα.
- Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Κατόπιν στύβουμε την ζελατίνα την ζεσταίνουμε με λίγο νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα αβγού, 3 κ.σ. από τη μαρμελάδα και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια απλώνουμε στη ζύμη την υπόλοιπη μαρμελάδα, γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με τα βερίκοκα και τα φιστίκια.
πηγή: forwoman
Comments