Mια υγιεινή και λαχταριστή συνταγή για σολομό με ψητά λαχανικά που θα ευχαριστήσει όλους!

ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολομού με δέρμα, 300 γρ. το καθένα
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 ραντίτσιο μεγάλο, κομμένο κυδωνάτο
1 μεγαλο iceberg, κομμένο κυδωνάτο
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
#tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά που θα μας άρεσαν, αρκεί να τα κόψουμε όλα στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σολομού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιάς χρήσης.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Παράλληλα, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τον σολομό με τα ψητά λαχανικά.
πηγή: giorgostsoulis
Comments