0

Mια υγιεινή και λαχταριστή συνταγή για σολομό με ψητά λαχανικά που θα ευχαριστήσει όλους!

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα σολομού με δέρμα, 300 γρ. το καθένα
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ.  πάπρικα καπνιστή
1 ραντίτσιο μεγάλο, κομμένο κυδωνάτο 
1 μεγαλο iceberg, κομμένο κυδωνάτο
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

#tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά που θα μας άρεσαν, αρκεί να τα κόψουμε όλα στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια σολομού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιάς χρήσης.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  4. Παράλληλα, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  5. Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τον σολομό με τα ψητά λαχανικά.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE