0

Αν σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στη μαμά που γιορτάζει, την Ημέρα της Μητέρας, είτε είστε ο σύζυγος είτε τα παιδιά, από τις καλύτερες εκπλήξεις που μπορείτε να της κάνετε, είναι να μπείτε εσείς στην κουζίνα και να μαγειρέψετε για εκείνη!

Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρωί, φτιάχνοντας το πρωινό (εξάλλου, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται) ή να συνεχίσετε το μεσημέρι, ετοιμάζοντας εσείς το μενού του οικογενειακού τραπεζιού. Κι αν ψάχνετε ιδέες και συνταγές, δείτε παρακάτω κάποιες από τις προτάσεις μας, που είναι εύκολες στην εκτέλεσή τους. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, που δεν είστε… master chef!

Πρωινό

Αυγοφέτες: Γαλλική γκουρμεδιά για όλες τις ώρες!

Είτε το λέτε αυγόψωμο, είτε αυγοφέτες, είτε το τρώγατε μικροί, είτε το μάθατε μεγάλοι, έχετε κάθε λόγο να τις φτιάξετε στο πρωινό-έκπληξη, στη μαμά!

Υλικά
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
70 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (αν θέλετε γλυκό τόστ)
4 φέτες για τοστ ή φέτες από παλιό, κανονικό ψωμί
Βούτυρο

Τρόπος εκτέλεσης:

  1. Βάζετε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο να ζεσταθεί.
  2. Σε μπολάκι χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη.
  3. Βουλιάζετε μέσα στο μπολ τις φέτες ψωμιού.
  4. Τινάζετε ελαφρά να φύγουν τα υπερβολικά υγρά και ροδίζετε τις φέτες στο βούτυρο, να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  5. Από πάνω προσθέτετε βούτυρο, σιρόπι, ζάχαρη, φρούτα, ό,τι θέλετε και απολαμβάνετε όλες τις ώρες!

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

 Ψητό κοτόπουλο με πάπρικα και ρύζι 

Μην ξεχάσετε την πάπρικα.

Υλικά (για 5 μερίδες)
5 μπούτια κοτόπουλου ( ή κοπανάκια)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
½ φλιτζάνι (75 g) κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ρύζι ( όχι γλασσέ)
1½ φλιτζάνι (355 ml) ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους (200˚C). Παίρνετε τα μπούτια τα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα και τη ρίγανη.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει, σοτάρετε το κοτόπουλο. Αφήστε για 5-10 λεπτά μέχρι η πέτσα του κοτόπουλου να τραγανίσει.
  3. Μόλις βγάλετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια . Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ζωμό σε ένα πυρέξ με καπάκι. προσθέστε το ρύζι και τέλος το κοτόπουλο. Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζωμό ή νερό.
  4. Λίγο πριν κλείσετε το φούρνο, βγάλτε το καπάκι και αφήστε για μερικά λεπτά το κοτόπουλο να τραγανίσει.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με μοτσαρέλα και προσούτο

Είναι μια καλή και πρακτική πρόταση όχι μόνο για ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο.

Θα χρειαστείτε
Ζυμαρικά φαρφάλες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ( ή ντομάτα όχι ώριμη σε κύβους)
⅓ γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
Μία μπάλα μοτσαρέλα
4 λιαστές ντομάτες (ξερές)
Φρέσκο μάραθο
ρόκα
φύλλα βασιλικού
12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5-6 φέτες προσούτο

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγο πριν τα σουρώσετε ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες για να μαλακώσουν.
  • Τοποθετείτε τα μακαρόνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτετε τη βινεγκρέτ και τα υπόλοιπα υλικά τα οποία έχετε κόψει, εκτός από το προσούτο, και ανακατεύετε απαλά.
  • Τρίβετε λίγο φρέσκο πιπέρι και διακοσμείτε τη σαλάτα σας με τις φέτες προσούτο.

ΓΛΥΚΟ

Σοκολατένια τάρτα χωρίς ψήσιμο

Ένα ξεχωριστό γλυκό για τον πιο ξεχωριστό άνθρωπο της ζωής μας.

Υλικά
Δύο πακέτα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
35 γρ. βούτυρο, λιωμένο
300 ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
σκόνη κακάου, για το σερβίρισμα

Σοκολάτα γάλακτος
400 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
50 γραμ.βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σοκολάτα μαύρη
150 γραμ. μαύρη σοκολάτας (70% κακάο) σε μικρά κομμάτια
50 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη χαμηλή φόρμα και την αφήνετε στο πλάι.
  2. Σε ένα multi χτυπάτε περίπου 300 γρ. μπισκότα μαζί με το βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμο απλώνετε το μείγμα στην φόρμα και την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε την σοκολάτα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα. Μόλις είναι λείο το μείγμα, το βάζετε στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε την σοκολάτα πάνω από την βάση της τάρτας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μαύρη σοκολάτα

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Μόλις κρυώσει η κρέμα, απλώστε την πάνω από την σοκολάτα γάλακτος και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  2. Κόψτε τα υπόλοιπα μπισκότα σε διαγώνια κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα την βγάζετε από την φόρμα, προσθέτετε σαντιγί ( προαιρετικά) διακοσμείτε με τα κομμένα μπισκότα και σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με κακάο.

πηγή: mothersblog

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE