0

Δοκίμασε να σερβίρεις αυτές τις φακές εκτός από μόνες τους ως σαλάτα, μαζί με ψητό σολομό. Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός.

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρος
½ ματσάκι άνιθος
1 ματσάκι άγρια ρόκα
10 ντοματίνια στη μέση
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. ξύδι

Εκτελεση

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό (για 20-25 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να κρατάνε λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Βάζουμε τη ρόκα και τα τοματίνια, το σκόρδο και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και βασιλικό από πάνω.

πηγή: missbloom

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE