0

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
9 γρ. ξερή μαγιά
¼ κ.γ. μαστίχα
120 ml χλιαρό νερό
60 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό πορτοκαλιού
Για τη γέμιση
150 γρ. μέλι
150 γρ. ταχίνι
100 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
6 γρ. κανέλα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα, τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε στο multi τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν τελείως.
  2. Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου στην άκρη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μαγιά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρώς, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  5. Αφού φουσκώσει η ζύμη, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών.
  6. Μόλις ανοίξουμε τη ζύμη, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της με ένα κουτάλι το ταχίνι, το μέλι, ρίχνουμε τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  7. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.
  8. Έπειτα, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10–12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 35×25εκ. και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.
  9. Σκεπάζουμε το σκεύος με μία πετσέτα και αφήνουμε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  10. Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
  11. Τέλος, αφαιρούμε τα ταχινοπιτάκια από το φούρνο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE