0

Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Διαδικασία:

  1. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
  3. Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

πηγή: olivemagazine

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE