0

Η αγαπημένη μου συνταγή για το Tsoulis Fried Chicken (TFC), που θα πάθετε ζαβλαμά. O σεφ Γιώργος Τσούλης σας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά ώστε να την φτιάξετε σπίτι. Τέλειο και γρήγορο ορεκτικό για παιδιά και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:
8 τμχ. κοπανάκια κοτόπουλο
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8
2 κ.σ αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για το πανάρισμα:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 ml νερό
60 γρ. κόρν φλάουερ
2 αυγά, medium
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.τ.σ. extra γεύση κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
Κέτσαπ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί, σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κοτόπουλα και μαρινάρουμε για 6 ώρες στο ψυγείο. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε καλά με ένα χαρτί
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, το κόρν φλάουερ, την extra γεύση κότας, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, στο ένα ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα κουρκούτι.
  4. Παίρνουμε τα μπούτια, τα περνάμε από το μείγμα με το κουρκούτι, μετά από το μείγμα με το αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε με κέτσαπ.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE