Ένα γλυκό είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ένα γλυκό, λαχταριστό σνακ είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τον καφέ μας.

Τι θα έλεγες για μια πεντανόστιμη, αφράτη μπουγάτσα; Ψάχνοντας για μια γλυκιά πίτα, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα!
Τα μήλα αυτή την εποχή είναι φρέσκα και προσφέρονται για απολαυστικά γλυκά. Η συνταγή είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις. Τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία εύκολη και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για τα μήλα
5 μήλα
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
κανέλα τριμμένη
Για την κρέμα βανίλια
70 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
60 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 φύλλα σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γρ. γάλα. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο για να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα για να βράσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.
- Στο γάλα που βράζει ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε για να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε κανέλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός.
- Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε τα μήλα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Έτοιμη! Καλή απόλαυση!
πηγή: bovary
Comments