0

Το φιλόδοξο στεγαστικό πρότζεκτ απευθύνεται σε αυτόχθονες με χαμηλό εισόδημα και άστεγους

Το Chief Seattle Club, ένας οργανισμός στέγασης και κοινωνικών υπηρεσιών που διοικούν αυτόχθονες, άνοιξε επίσημα τις πύλες του σε μια ολοκαίνουργια πολυκατοικία 80 διαμερισμάτων στην Pioneer Square. Σύμφωνα με το The News Tribune, το συγκρότημα κατοικιών που ονομάζεται «?ál?al» και σημαίνει «σπίτι» στη γλώσσα Lushootseed, θα στεγάσει 96 κατοίκους.

«Μερικά από τα μέλη του Chief Seattle Club δεν έχουν μόνιμο μέρος να αποκαλούν σπίτι για πάνω από μια δεκαετία. Το “al?al” είναι το πρώτο τους πραγματικό σπίτι εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Derrick Belgarde.

Το Indian Country Today ανέφερε ότι είναι το μόνο στεγαστικό έργο στην πόλη που απευθύνεται σε αυτόχθονες με χαμηλό εισόδημα και άστεγους, οι οποίοι αποτελούν σχεδόν το 15% του πληθυσμού των αστέγων της περιοχής, παρόλο που συνιστούν μόνο το 1% του δημογραφικού πληθυσμού της πόλης.

Ο Belgarde εξήγησε ότι οι αυτόχθονες της περιοχής αντιμετώπισαν επιπλέον προκλήσεις, όπως η μάχη ενάντια σε εκατοντάδες χρόνια καταπίεσης και τραύματος από αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις. Το κτίριο, που αποτελείται από εννέα ορόφους, θα περιλαμβάνει ένα καφέ που θα σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και μια κλινική 280 τ.μ. με χώρο παραδοσιακής θεραπείας που θα προσφέρει ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική και συμπεριφορική φροντίδα.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις στέγασης, οι ένοικοι θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από το 50% του μέσου εισοδήματος της περιοχής στα 40.500 δολάρια, ενώ δέκα διαμερίσματα προορίζονται ειδικά για βετεράνους του στρατού. Οι οικογένειες χωρίς εισόδημα δεν θα υποχρεούνται να πληρώνουν μηνιαίο ενοίκιο, αν και άλλες με δουλειές θα πληρώνουν μεταξύ 216 και 566 δολαρίων το μήνα.

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE