0

Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των παλαιών σφαγείων!
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πρόεδρο του Οργανισμού Ήρα Κουρή, παρουσιαστές θα είναι οι τελάληδες Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς σε κείμενα του Δημήτρη Πολίτη.

Η τελετή έναρξης θα περιλαμβάνει τα εξής:

 • Θεατρικό δρώμενο από το ΔΗΠΕΘΕ εμπνευσμένο από την παράσταση «Εκκλησιάζουσες –Μια κωμωδία» (απόρροια της διετούς συνεργασίας που ξεκινάει από την φετινή Καρναβαλική περίοδο). Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβει το μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ- Πάτρας, τέσσερις πρωταγωνιστές από την παράσταση, δύο τραγουδιστές, χορωδία οκτώ ατόμων και ορχήστρα κρουστών δέκα ατόμων. Παράλληλα, την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο θα παρουσιάζονται δρώμενα με την συμμετοχή 30 ηθοποιών – χορευτών ηθοποιών διάρκειας 20 λεπτών, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου.
 • Στη συνέχεια όπως δηλώνει η κυρία Κουρή, μια πολύχρωμη Καρναβαλική γιορτή θα δώσει τον ρυθμό της και θα πετάξει τις σπίθες της σ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια λαϊκή γιορτή από την Πάτρα ως τη Λατινική Αμερική με παραδοσιακές διασκευές, pop, rock, swing , σάμπα με την υπογραφή του Σωτήρη Ντούβα στην μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση. Θα ακουστούν τα μεθυστικά τραγούδια της Πατρινής Αποκριάς διασκευασμένα και μπλεγμένα με την παραδοσιακή μας μουσική, Cartoon μουσική από γνωστά soundtracks και απρόσμενες μελωδικές συνέχειες.
 • Επίσης θα περιλαμβάνει ακούσματα της εφηβικής μας ηλικίας με νέα χροιά και διαχρονικές συνθέσεις 60’s 80’s και 90’s με χορευτική διάθεση. Το show θα έχει και απρόσμενα χρώματα από το εξωτερικό και τη διεθνή μουσικοχορευτική οικογένεια: Συγκεκριμένα χορό από τρεις Βραζιλιάνες χορεύτριες σάμπας σε χορογραφημένο πρόγραμμα, μουσική και ρυθμό από Νιγηριανό καλλιτέχνη (κιθάρα/φωνή ) σε άφρο λάτιν και ποπ, μουσικές διασκευές Michael Jackson και Bruno Mars κ.α. Έτσι το Καρναβάλι της Πάτρας ενώνει τους πολιτισμούς προσφέροντας χαρά σε πλήθος κόσμου.
  Επί σκηνής θα βρίσκονται συνολικά 8 άτομα: Ντραμς, κρουστά, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, τρομπόνι, τρομπέτα, φωνή αντρική, φωνή γυναικεία. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι περίπου 3 ώρες!.

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί που προκήρυξε η Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας για τις κεντρικές αφίσες του Πατρινού Καρναβαλιού 2022.

Στην κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 με θέμα «Σημεία και Τέρατα» αναδείχθηκε νικητής ο κ. Σπυρίδων-Παναγιώτης Κιτσινέλης, στην αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2022 η κα Ελιάνα Νικολοπούλου και στην αφίσα του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού η κα Μαρία – Νικολίνα Σκαρπέτα.

Αναλυτικά:

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 κατατέθηκαν 24 δημιουργικές προτάσεις, εκ των οποίων διακρίθηκαν οι:

 1. Κιτσινέλης Σπυρίδων – Παναγιώτης: 1ο Βραβείο
 2. Αργυράτος Ευθύμιος: 2ο Βραβείο
 3. Γκόλα Ευγενία-Εβίτα: 3ο Βραβείο

Για την αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2022 κατατέθηκαν 7 δημιουργικές προτάσεις, εκ των οποίων διακρίθηκαν οι:

 1. Νικολοπούλου Ελιάνα: 1ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση
 2. Βάρδας Δημήτριος: 2ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση
 3. Κιτσινέλης Σπυρίδων-Παναγιώτης: 3ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση

Για την αφίσα του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού κατατέθηκαν 6 δημιουργικές προτάσεις, εκ των οποίων διακρίθηκαν οι:

 1. Σκαρπέτα Μαρία – Νικολίνα: 1ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση:
 2. Σκανδάλη Ευτυχία του Βασιλείου: 2ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση
 3. Κιτσινέλης Σπυρίδων – Παναγιώτης: 3ο Βραβείο – Τιμητική Διάκριση

Η απονομή των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων θα γίνει κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 που θα φιλοξενηθεί στα Παλαιά Σφαγεία.

Η ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» συγχαίρει τους νικητές των τριών πανελλήνιων διαγωνισμών και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τις δημιουργικές προτάσεις που κατέθεσαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για το Πατρινό Καρναβάλι.

πηγή: carnivalpatras

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE