0

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να συνδυάσετε ντοκιμαντέρ και animation; Κι όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό απ’ το να ντύνουμε αληθινές εικόνες με κινούμενα σχέδια που κάνουν την πραγματικότητα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ή κρύβουν πράγματα που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε – όπως την ταυτότητά μας. Τώρα, ακόμα και ο πιο ντροπαλός πρωταγωνιστής μπορεί να μιλήσει άφοβα στην κάμερα, αφού το πρόσωπό του μπορεί να αντικατασταθεί από έναν κινούμενο ήρωα! Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από την τεχνική stop motion animation και υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν και της Ιωάννας Γιακουμάτου, θα οπτικοποιήσετε τη δική σας ιστορία δημιουργώντας μια ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων και αληθινής ζωής.

Οι μέντορες του εργαστηρίου θα σας υποδεχθούν στο χώρο τους και θα σας μιλήσουν για τα κινούμενα σχέδια και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα. Είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται; Τι είδους animation κάνουν και πού προβάλλονται; Τι διαφορά έχουν οι ταινίες απ’ τις διαφημίσεις;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός –εκτός από τα κινητά σας– παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυρίσετε με τις εκπαιδεύτριες θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες. Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Η Χριστίνα Ντεπιάν είναι εικαστικός/εκπαιδευτικός. Διδάσκει εικαστικά και κινούμενη εικόνα σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Έχει διδάξει στο ΤΕΑΠΗ (ΕΚΠΑ) μαθήματα φωτογραφίας, κινούμενης εικόνας, εικαστικών εφαρμογών και διδακτικής της τέχνης. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα κινούμενης εικόνας για παιδιά, ενώ διδάσκει επίσης σε επιμορφωτικά εργαστήρια και βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων. Διδάσκει Visual Media στην Εκπαιδευτική Πρακτική (ΜΑ Arts & Education, AKTO College), τεχνικές κινούμενης εικόνας στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση και ένταξη, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές).

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο, κατεβάστε και συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ, και στείλτε την στο e-mail workshops.exile@gmail.com (τηλ. επικοινωνίας: 210 3223395, ώρες 12-5μμ).

* Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, οι ανήλικοι έως 17 ετών είναι απαραίτητο να προσκομίσουν:
– ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid 19, τουλάχιστον 14 μέρες πριν το εργαστήριο.
– ή πιστοποιητικό νόσησης.
– ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.

Οι συμμετέχοντες από 18 ετών και άνω θα πρέπει να προσκομίσουν:
– ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid 19, τουλάχιστον 14 μέρες πριν το εργαστήριο.
– ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ημερομηνία
Από: 08/01/22  Εως: 29/01/22
Σάββατο 11:00-15:00
Τοποθεσία

Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
Eισιτήρια
Δωρεάν
Πληροφορίες / Κρατήσεις
exile.gr

πηγή: culturenow

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE