0

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ. η αίθουσα του εορταστικού Christmas Theater θα γεμίσει με νότες στους ρυθμούς του βιεννέζικου βαλς αλλά και της πόλκα και μας υπόσχεται έναν «ρομαντικό ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό». Σολίστ και χορευτές από την Όπερα της Βιέννης, σε μία μοναδική παράσταση με τα «αυθεντικά κοστούμια της εποχής», θα ερμηνεύσουν ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα των Μότσαρτ και Στράους. Την ορχήστρα θα συνοδεύσουν επί σκηνής χορευτικά ντουέτα από το Μπαλέτο της Όπερας.

Το αξιοσημείωτο μουσικό σχήμα της Αυστρίας, που έχει διακριθεί τόσο για τα περίτεχνα κουστούμια όσο και για την ποιότητα της ενορχήστρωσης του, καθώς συνεργάζεται με ορισμένους από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, θα μεταφέρει με την δεξιοτεχνία των σαράντα μουσικών του το κοινό στην αυθεντική Βιέννη του 18ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κάθε συναυλία της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιείται και σε μία διαφορετική αίθουσα, από τον κατάλογο με τις μεγαλύτερες και διασημότερες της Βιέννης, όπως το Golden Hall της «Musikverein», το «Wiener Konzerthaus» και το Great Hall του αυτοκρατορικού ανακτόρου «Hofburg».


Αφεθείτε λοιπόν στις ατμοσφαιρικές μελωδίες του βιολιού που θα παίζουν ασταμάτητα κομμάτια του Μότσαρτ αλλά και το κλασσικό βιεννέζικο μουσικό ιδίωμα του Στράους, μέσα από τα κομμάτια «Γαλάζιος Δούναβης», το «Αυτοκρατορικό Βαλς», η «Εισαγωγή της Νυχτερίδας», και το Εμβατήριο «Radetzky».

πηγή: athinorama

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE