0

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας απένειμε για πρώτη φορά στα χρονικά πιστοποιητικό ασφαλείας στη SkyDrive, μια εταιρεία με έδρα το Τόκιο που έχει αναπτύξει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το εν λόγω ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα, που κατασκευάστηκε το 2018, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πιλοτική δοκιμαστική πτήση πέρυσι. Η πιο πρόσφατη έκδοσή του οχήματος, χρησιμοποιεί οκτώ έλικες για να σηκωθεί και είναι ικανό να φτάσει τελική ταχύτητα τα 48 χιλιόμετρα την ώρα με το μέγιστο ταξίδι του να διαρκεί ωστόσο μόνο 10 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, με τη χορήγηση αυτού του πιστοποιητικού ασφαλείας, το υπουργείο επί της ουσίας αναγνωρίζει ότι «η σχεδίαση, η δομή, η αντοχή και η απόδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας και περιβάλλοντος».

Αυτό σηματοδοτεί μια στιγμή ορόσημο για την ηλεκτρική αεροπορία στη χώρα. Η εταιρεία, η οποία θεωρεί την έγκριση ως μια μεγάλη επιτυχία, ελπίζει ότι το όχημά της θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2025.

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in LIFE