0

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στην αλλαγή ώρας στην Ε.Ε. φαίνεται πώς επί του παρόντος βρίσκεται σε αδράνεια. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν διεξαχθεί ακόμη και ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα στα κράτη-μέλη για το θέμα, η σφοδρότητα με την οποία χτύπησε τον πλανήτη η πανδημία, έστειλε το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Την τελευταία Κυριακή κάθε Οκτωβρίου, είναι καθιερωμένη η αλλαγή ώρας απο θερινή σε χειμερινή. Επειδή όμως εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για το αν θα πάψει η όχι η αλλαγή της ώρας θεωρείται δεδομένο πως αυτό θα συμβεί ως είθισται μέχρι σήμερα, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου, όπου και θα γυρίσουν τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

«Μένει στα κράτη μέλη να αποφασίσουν να καταλήξουν κάπου. Την περασμένη χρονιά δεν ήταν προτεραιότητα λόγω της πανδημίας. Για την ώρα δεν γίνεται κάποια συζήτηση», είχε πει το περασμένο ΣΚ η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Ως εκ τούτου, με δεδομένο ότι η πρόταση δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ, η απορία παραμένει σχετικά με το τι θα γίνει στις επόμενες αλλαγές ώρας και όχι σε αυτήν που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών για το ποια από τις δύο επιλογές (χειμερινή ή θερινή ώρα) θα υιοθετήσουν.

πηγή: ertnews

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE