0

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη για τον οργανισμό, αφού ο ρόλος της είναι καταλυτικός στην απορρόφηση του ασβεστίου και το φωσφόρου. Ένα συγκεκριμένο φρούτο πάλι, μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσουμε τη δράση της.

Γνωστή και ως η βιταμίνη του ήλιου, θεωρητικά για τη σύνθεση της αρκούν λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο. Ωστόσο, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις συχνά δεν μας επιτρέπουν να περνάμε όσο χρόνο θα θέλαμε στη φύση, με αποτέλεσμα ακόμη και σε μία ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα πολλοί να παρουσιάζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις είναι δύο, να βάλουμε στη διατροφή μας όσο πιο συχνά γίνεται τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, καθώς και να πάρουμε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη D σε συνεννόηση με γιατρό. Υπάρχει όμως και ένα τρίτο tip, που πρέπει να ακολουθήσουμε για καλύτερη απορρόφηση της από τον οργανισμό και αυτό, είναι να τρώμε καθημερινά μία μπανάνα.

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και σύμφωνα με έρευνα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση της βιταμίνης D. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας είναι «απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου καταναλώνεται για να ληφθούν τα βέλτιστα οφέλη της βιταμίνης D», καθώς το μαγνήσιο βοηθά στην ενεργοποίηση της μόλις εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα μπολ γιαούρτι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D στο οποίο μέσα θα προσθέσεις και μία μπανάνα σε φέτες;

“Τροφή-Φάρμακο”: Τα γαλακτοκομικά ΔΕΝ χρειάζονται εμπλουτισμό με, δεν ξέρω κι εγώ με τι υλικό/παρέμβαση/περαιτέρω επεξεργασία, καθώς έχουν από την Φύση τους την απαραίτητη ΠΡΟ-βιταμίνη D η οποία μεταβάλλεται σε D στο σώμα με την επίδραση του ηλίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι το γιαουρτάκι μας να είναι ΦΥΣΙΚΌ και όχι επιδόρπιο: Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν. H βιταμίνη D που προσλαμβάνεται ΦΥΣΙΚΆ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βιταμίνη καθώς καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων.

Χρήσιμο θα είναι να φροντίσετε να τρώτε ένα μικρό κομμάτι κίτρινο, ΑΙΓΟΠΡΌΒΕΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΌ τυρί (γραβιέρα-κεφαλογραβιέρα), όσο είναι ο αντίχειράς σας, ώστε να δώσετε την απαραίτητη προ-βιταμίνη στον οργανισμό σας, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη D με την ηλιακή ακτινοβολία. Σταθείτε στην συνέχεια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ στον ήλιο από ένα τέταρτο (το Καλοκαίρι) έως μισή ώρα (τον Χειμώνα), περί το μεσημέρι, χωρίς αντηλιακό ή γυαλιά ηλίου και με όση περισσότερη επιφάνεια του δέρματος σας επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες!

πηγή: proionta-tis-fisis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE