0

Σίγουρα ανήκετε και εσείς στην ομάδα των ονειροπόλων…. Μήπως όμως τα όνειρα συνοδεύονται καλύτερα με ένα γλυκό χρωματιστό άκουσμα; Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας απόλυτα! Μαντέψτε τι είναι κίτρινο (συνήθως, αλλά όχι πάντα), μικρό, χαριτωμένο και μας χαρίζει όμορφες μελωδίες; Tα αγαπημένα μας καναρίνια φυσικά!

Όλα τα καναρίνια ανήκουν στο γένος Serinus. Yπάρχει, όμως, μια μεγάλη ποικιλία η οποία βασίζεται σε 3 βασικά είδη:

  • Χρωματιστά καναρίνια
  • Καναρίνια τύπου &
  • Καναρίνια φωνής (ή αλλιώς τραγουδιστά)

Χρωματιστά καναρίνια

Το συγκεκριμένο είδος το έχουμε συναντάμε συνήθως στο τυπικό κίτρινο χρώμα. Όταν αρκετοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκτροφή καναρινιών, εμφανίστηκε ένα νέο καναρίνι με πράσινο-κανελί χρώμα. Σε αυτή την ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων προστέθηκαν αργότερα λευκά, καστανο-κίτρινα, μπλέ αλλά και τα κόκκινα.

Από πού προέρχεται όμως ένα χρωματιστό καναρίνι;

Το χρώμα των καναρινιών εξαρτάται από το λιπόχρωμα και τη μελανίνη. Το 1ο αφορά το έδαφος – π.χ κίτρινα άγρια καναρίνια και το 2ο περιλαμβάνει διάφορες αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου. Έτσι λοιπόν, όταν συνδυάζονται μαζί και τα δύο, προκύπτουν νέοι χρωματισμοί, όπως, το καστανό, το πράσινο ή το μπλε.

Καναρίνια που τραγουδάνε

Όπως έχουμε δει όλα αυτά τα μικρά, όμορφα ζωάκια αγαπούν αρκετά το τραγούδι. Πρέπει να σας αποκαλύψουμε, όμως, ότι είναι στην φύση των αρσενικών να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά, γι’ αυτό και το άκουσμα τους, ακούγεται καλύτερο ποιοτικά.

Το καναρίνι Hartz Roller (από την ομώνυμη Γερμανική πόλη) είναι ένα από τα πιο διάσημα του είδους του! Το τραγούδι του μας συνεπαίρνει, έχοντας το ράμφος μισό-κλειστο εκπέμποντας ένα πολύ απαλό, γλυκό τόνο… Ενώ το Waterslager Malinois, o Βέλγος καλλιτέχνης μας, είναι γνωστός επειδή το τραγούδι του ακούγεται σαν ρυάκι.

Καναρίνια Τύπου

Αυτό το είδος μπορούμε να το δούμε σε πάρα πολλά μεγέθη αλλά και σχέδια! Το λέει και το όνομα τους άλλωστε… Αυτά τα καναρίνια μπορεί να είναι ψηλά ή αδύνατα, μικρόσωμα ή εύσωμα ή να έχουν κάποια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Τα πιο γνωστά είναι τα Gloster ( με ιδιαίτερο τρίχωμα), τα Norwich & Υοrk (15-18 εκ.), Fife & Border (10-14 εκ.), Parisian & Northem Dutch (με μεγάλα φτερά) και τέλος τα Gribber Italicus & Scotch Fancy (με σκυφτό σώμα).

πηγή: petslife

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE