0

Η κορυφαία Ελληνίδα συνθέτρια Λίνα Τόνια παρουσιάζει το έργο που συνταράζει. Το libre παρουσιάζει το μοναδικό μουσικό έργο της συνθέτριας που αποτυπώνει τους ήχους της πανδημίας.

Καθηλωτικό! Έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί το έργο της συνθέτριας Λίνας Τόνια, εμπνευσμένο από την πανδημία. Ήχοι από τους αναπνευστήρες της εντατικής, πλέκονται με το χορωδιακό σύνολο που ανταποκρίνεται με βοκαλισμούς τόσο σωστά τοποθετημένα όλα, ώστε ο ένας ήχος να αγκαλιάζει τον άλλον. Ο ένας ήχος, να έχει ανάγκη τον άλλο…

Είναι ένα έργο που περιμέναμε με πολύ μεγάλη αγωνία να ολοκληρωθεί, γιατί κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί το αποτέλεσμα που θα έδιναν οι ήχοι από μία εντατική.

Η Λίνα Τόνια για άλλη μια φορά, δικαίωσε τον τίτλο που της απενεμήθη, από την Ένωση Αμερικάνων Μουσικών, Τραγουδιστών και Καλλιτεχνών του θεάματος, αυτόν της Συνθέτριας της χρονιάς 2020 στα Διεθνή Μουσικά Βραβεία της Νέας Υόρκης.

Οι διακρίσεις της και οι βραβεύσεις της δε σταματούν εδώ. Το διεθνές αμερικάνικο περιοδικό STARS Illustrated την παρουσίασε πρόσφατα στη λίστα των 100 σημαντικότερων ανθρώπων του πλανήτη για το έτος 2020 μεταξύ προσώπων της τέχνης, της επιστήμης, της πολιτικής και του θεάματος. Έχει βραβευτεί από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια (2005), τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Μάνθο (2007), την Ένωση Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου (2008) και από τις εκδοτικές εταιρίες Baerenreiter (2010) και Sempre Piu (2014).

Οι σπουδές της στην μουσική προκαλούν δέος, ενώ η λίστα των έργων της ξεπερνάει τα 120! Η ίδια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, από το 2016. Παρά τις διακρίσεις της παραμένει σεμνή και επιμένει να ζει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά, γιατί όπως λέει αγαπάει τον τόπο της και λατρεύει την θάλασσα.

Μιλώντας στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, αποκαλύπτει όλη την «ιεροτελεστία» που ακολουθήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου, τη σύλληψη της ιδέας, αλλά και την ιστορία που αφηγείται μέσα από το βίντεο που έφτιαξε, για να παρουσιάσει το έργο της.

Δείτε εδώ το μοναδικό έργο της Λίνας Τόνια

Δείτε εδώ την συνέντευξη με την Λίνα Τόνια

(Για τις ανάγκες της συνέντευξης ακολουθήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας covid και υποβληθήκαμε σε rapid test)

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE