0

Από την μία το υπέροχο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σικυωνίων που προσδοκά πολλά αυτή την καλοκαιρινή σεζόν, από την άλλη ο δροσερός ορεινός του όγκος που αναμένει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και στη μέση ένα “μέγα” πρόβλημα που ακούει στο όνομα «αποκομιδή των σκουπιδιών». Δυστυχώς είδη τα παράπονα από πολλούς πολίτες του Κιάτου και των γύρω χωριών σχετικά με τ΄ “αμάζευτα” σκουπίδια, είναι πολλά και έντονα! Με τον καιρό να μην έχει φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά με την δυσοσμία λόγω των “αμάζευτων” σκουπιδιών να είναι έντονη κα ενοχλητική, το θέμα έφτασε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα το έφερε προς συζήτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Κατσιμπούλας λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόλη του Κιάτου από άκρη σε άκρη ζέχνει στο σκουπίδι! Αναρωτήθηκε για το πρόσφατο γεγονός των  υπέρογκων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη (δείτε ΕΔΩ) και πως είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να λέει στον πολίτη τώρα… “πλήρωσε εσύ αλλά δεν έχω υπαλλήλους και δε μπορώ να μαζέψω τα σκουπίδια!”

Η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ήρθε θα λέγαμε ως… επιβεβαίωση, ως παραδοχή και ως διαπίστωση για το γεγονός, λέγοντας πως: «είναι μία εικόνα της πόλης και των χωριών η οποία δεν αρέσει ούτε και σε μένα». Προφανώς ο κ. Αντιδήμαρχος συνέχισε να μιλά αναφέροντας στους λόγους που έφεραν την κατάσταση ώστε τα σκουπίδια να παραμένουν “αμάζευτα” και μίλησε και για τις “λύσεις” του προβλήματος, οι οποίες ίσως πολιτικά να έχουν ενδιαφέρον αλλά στην πράξη αναδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την «αποκομιδή των σκουπιδιών» μπορεί να χαρακτηριστεί ως “αλαλούμ”!

Ένα αλαλούμ όμως που αν δεν σταματήσει “χθες”, δεν σχεδιαστεί “χθες” ο τρόπος αποκομιδής των σκουπιδιών, ο κίνδυνος εμφάνισης “βουνών αμάζευτων σκουπιδιών” και ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη, τα χωριά και τους πολίτες, είναι ορατός.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS