0
Η πρώτη αντίδραση, για την αγωγή που κατέθεσε η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Σικυωνίων (με σχετική εξουσιοδότηση του γνωστού ποινικολόγου κ. Κούγια) στις 13 Φεβρουαρίου 2023, για τον κ. Παναγιώτη Φιακά  κατά 12 πολιτών του Δήμου Σικυωνίων και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ήρθε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Πλειοψηφίας κ. Μάρκο Λέγγα.
Όταν η είδηση της αγωγής ήρθε σε γνώση μας, η αλήθεια είναι ότι μας φάνηκε μάλλον απίστευτη. Όμως προχωρώντας στο ρεπορτάζ (δείτε εδώ:«Φοβού τους Δημοτικούς Συμβούλους και αγωγές φέροντας», νέα “ήθη” και “έθιμα”στον Δήμο Σικυωνίων!) και παρακολουθώντας τις εξελίξεις παρατηρούμε ότι όχι μόνο απίστευτη δεν είναι η είδηση αλλά αντιθέτως, είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση με σημαντικές προεκτάσεις που προφανώς και θα τις δούμε μία προς μία.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λέγγας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το ολίσθημα του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωσή του. Θα θέλαμε εδώ να θυμίσουμε τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022, με θέμα την αναπροσαρμογή ανταποδοτικών τελών (+46% έως… +138%) που όπως γράψαμε και τότε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  τα όρια ευπρέπειας, σύνεσης, δημοκρατίας και διαλόγου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν τουλάχιστον δυσδιάκριτα!

«Μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Σπύρου Σταματόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο ερώτημα μου που αφορούσε την αγωγή που άσκησε ο κ. Παναγιώτης Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., σε δώδεκα (12) πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να αποζημιώσουν τον ίδιο 2.400.000€ (200.000€/έκαστος), δηλώνουμε τα εξής:
“Κάποια στιγμή οι νομικοί του Δήμου Σικυωνίων πρέπει να κατέβουν στους δρόμους και να συγκεντρωθούν στην καταπατημένη πλέον Πλατεία Ελευθερίας. Να καλέσουν και την κοινωνία μαζί τους, αφού την ενημερώσουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή αγγίζει τα άκρα όρια του αυταρχισμού ασκώντας αγωγές σε πολίτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο και το ΚΕΡΔΙΣΑΝ: “να έχουν καθαρό νερό το 2023 στο Άνω Διμηνιό διασφαλίζοντας την υγεία τους”!
Ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Πλειοψηφίας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μας αναλογεί για αυτό το ολίσθημα του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωσή του, που προκάλεσε ο εκτροχιασμός προς τον αυταρχισμό από τον κ. Φιακά με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Σκαρμούτσος δυστυχώς για τον ίδιο, ευθυγραμμίστηκε με τον Αυταρχισμό. Δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αντιπολίτευσης να τεθεί προς ψηφοφορία η αποπομπή από την θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Φιακά, κάτι το οποίο θα ξαναφέρουμε και πάλι σε ψηφοφορία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φιακάς, ο οποίος ορθά διατυπώνει και στο δικόγραφο του ότι: “ΤΥΓΧΑΝΕΙ να είναι Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ”, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την θέση του – ΧΘΕΣ!
Εάν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος
τον συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του, τότε η αγωγή δεν έχει ασκηθεί κατά των 12 πολιτών από τον κ. Φιακά αλλά από τον ίδιο τον κ. Σταματόπουλο.
Η αγωγή έχει κατατεθεί, ο κύβος ερρίφθη, το Κιάτο βουλιάζει και οι πολίτες θα αποφασίσουν! Αυταρχισμό & Παρακμή ή Δημοκρατία & Ανάπτυξη για Όλους; Επιτέλους, Τέλος!»

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA