0

Γλυκό ψυγείου, η καλύτερη συνταγή για το καλοκαίρι… τι πιο νόστιμο και δροσιστικό!!!

Βάση με μπισκότα, κρέμα αφρός και σούπερ επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ. Μία εύκολη συνταγή που θα μπορέσετε να κάνετε ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό γλυκό.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

 

Τι θα χρειαστούμε για γέμιση και επικάλυψη:

  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
  • 400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμός κονσέρβας ροδάκινου

 

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου  ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο.
  • Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους.
  • Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά.
  • Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του
  • Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ.
  • Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ. Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό. Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3  ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να δέσει καλά το ζελέ. Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια.

You may also like

Comments

Leave a reply